Domaine Alain Normand

Alain Normand ziet er niet alleen uit als een kunstenaar, hij maakt ook kunst in je glas. Zijn wijnen hebben een eigen stijl en zijn uitzonderlijk lekker. Alain’s domein is prachtig gelegen op een steenworp van het Pouilly Fuissé-dal.

Alain is een ietwat eigenzinnige wijnbouwer die de kwaliteit van zijn wijnen op het hoogste schavot plaatst. Het mooiste bewijs is zijn Pinot Noir, met een rendement van amper 20 hl/ha! Het was dit of zijn 60 jaar oude Pinot Noir-stokken rooien. Hij koos voor het eerste en wij zijn er blij om!

Wij zijn fier dat we zijn wijnen, momenteel als enige in België, aan jullie mogen voorstellen.

Chardonnay 'La Roche Vineuse'

Dit is een Chardonnay zoals we hem graag hebben. Veel kronkante frisse zuren die lang blijven hangen. Citrus, limoen, ananas en iets ´bloemigs´ in de neus. Een zeer mooie Chardonnay voor een erg aantrekkelijke prijs.

9.50 euro (incl. BTW)

Chardonnay 'La Roche Vineuse Vieilles Vignes'

Wat een wijn! Fenomenaal lekker. Hij beklijft echt. We herkennen duidelijk dezelfde stijl van de vorige wijn. De frisse zuren zijn mooi verpakt in een dosis hout. Hout dat geïntroduceerd is met finesse zodat het overvloedig aanwezige fruit (wit steenfruit, citrus, limoen, roze pompelmoes) niet wordt weggeblazen maar mooi gesupporteerd. Dit is een witte Bourgogne zoals we hem graag drinken. Maar opgelet de beschikbare flessen zijn beperkt!

Deze wijn kreeg 16.75/20 in Decanter.

12.50 euro (incl. BTW)

Chardonnay 'Saint Veran'

Deze licht gouden, heldere Saint Véran is eerst zeer discreet in de neus. Na wat walsen opent hij zich en ontdek je  minerale tonen, maar ook sinaasappelschil en gedroogde abrikozen. In de mond is deze Bourgogne uitermate rijk en fris. De neus krijgt zo een mooi verlengstuk in de smaak.

Spijtig genoeg is het aantal flessen zeer beperkt.

Tijdelijk uitverkocht!

13.50 euro (incl. BTW)

 

Chardonnay ´Pouilly Fuissé´

Een Bourgogne zoals je hem graag hebt. Met eenkleur van bleek goud laat deze Chardonnay, gemaakt van wijnstokken van 30 jaar oud, zich graag drinken. De fijne en complexe neus verraadt minerale toetsen en zoet wit fruit. Ook wat limoen misschien? Even walsen en je ontdekt al gauw een toets van honing en de typische boter- en briochetinten of voor wie wil, de geur van vers gebakken broodjes. In de mond walsen de geuren mooi verder. Evenwicht, frisheid en finesse gaan harmonieus samen met een elegant pakketje hout en een lange afdronk.

We citeren ook graag één van onze leden van het proefteam: ´Na wat walsen laat deze wijn zich eindelijk genieten, zoet wit fruit, mineralig, wat gist / brioche - complexiteit die in stukjes komt ... een glas waar je wat tijd voor mag nemen dus. Een stretchy afdronk besluit een glas met genoeg zuren en alle geuren walsen verder in mijn mond - en aan die prijs ...  hebben!´

Wij hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden. Dit is een compexe Chardonnay met een zeer grote verfijning. Blind geproefd een wijn die steevast wordt beoordeeld als een veel duurdere Côte de Beaune. Een Meursault?

14.80 euro (incl. BTW)

 

Pinot Noir ´Bourgogne rouge´ 

 Wat een concentratie (rendement van ongeveer 20hl/ha)! Deze donkere Pinot geurt naar snoep, donkere kersen en wat zoethout. Een lange complexe afdronk bevestigt nogmaals de ´savoir faire´ van de wijnmaker.

12.50 euro (incl. BTW)

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |