Domaine de la Douaix

Dolaine de la Douaix Blanc  Domaine de la Douaix  Domaine de la Douaix rouge

 

Hautes Côtes de Nuits ‘Terres Blondes’

Houtgerijpte Chardonnay, aangevuld met een 20% Pinot Blanc. Inderdaad, in de Hautes Côtes is dit toegestaan, hoewel de druif niet meer mag worden aangeplant. De Pinot Blanc zorgt voor de zachtheid van de wijn. Zuivere wijn met veel citrus (roze pompelmoes) en mineraliteit afkomstig van de kalkrijke ondergrond. Uitzonderlijk lange afdronk binnen deze appelatie. Voldoende krachtige witte, ideaal als visbegeleider. Een romig sausje schrikt hem niet af.

‘ *** Guide Hachette 2011 + coup de cœur !!’

18 euro (incl. BTW) Bestellen

Rully ‘Les Cailloux’

Duidelijk houtgerijpte chardonnay, typische neus van de betere Bourgogne. In de afdronk is het hout heel mooi versmolten en mooi gesupporteerd door de zuren. Heel evenwichtig gemaakt waardoor de wijn heel fijn en in balans is. We ruiken en proeven verse boter, amandeltjes en ontdekken ook wat wilde gisten. Zeer complex wit, een ideale visbegeleider. Wij proefden hem bij Sint-Jacobsschelpen met gebakken prei en honing.

17,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Savigny les Beaune ‘Dessus les Vermots’

Zeer mooie 100% Pinot Noir, wederom finessevol. In de ‘lieu-dit, Dessus les Vermots’ worden zowel witte als rode druivenrassen verbouwd. De ondergrond zorgt ervoor dat er complexe wijnen kunnen worden gevinifieerd. De ligging van de wijngaard is Zuid-georienteerd zodat rijpe Pinot kan worden geoogst. Sappige wijn met veel rood fruit, mooi geintegreerd hout en een zekere kruidigheid.

19 euro (incl. BTW) Bestellen 

Côtes de Nuits Villages  ‘Terres Nobles’

De wijngaard is gevestigd in Corgoloin, in het hart van de Côtes de Nuits Villages. Krachtige Pinot met hints van diep rood fruit (kersen, bosbessen). De fluweelzachte tannines zijn voldoende aanwezig, een mooie keldertoekomst is verzekerd! Wijn met een mooie lengte die uitstekend te combineren valt met allerlei vleesgerechten. Kalfszwezeriken lijken ons uitstekend te combineren met deze topper.

22 euro (incl. BTW) Bestellen

Nuits Saint Georges ‘Vieilles Vignes’

Zeer elegante top-Bourgogne. Hout, fruit, caramel, een tikje boter, alles mooi verweven. Een wijn met een zeer grote finesse en subtiliteit. Voor de genieters!

30,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |