Campania: La Guardiense

Campanië, een regio in Zuid-Italië, strekt zich in een wijde boog uit rond Napels. Al in de 13de eeuw voor Christus maakten boeren er wijn. Vandaag staan de wijnen uit Campanië, vaak ten onrechte, in de schaduw van de bekende wijnen uit Noord-Italië. Je vindt er immers een schat aan lokale druivensoorten. 

Bianco - Falanghina Guardiolo DOC

100% FalanghinaGardiense Falanghina

Falanghina is een karaktervolle druivensoort. De druif laat toe om in het warme Campanië frisse wijnen te produceren. Ze pikt ook vlot de mineraliteit van de bodem op. Twee kwaliteiten eigen aan goede druivensoorten.

Boter, marsepein (amandelen), roosjes, cavaillon, limoen en ananas komen je tegemoet in de neus. De smaak bevestigt het mooie complexe aroma. Je proeft wat je ruikt. Voeg er ook nog wat witte peper aan toe en je hebt een wijn die mooi in balans is en iedereen kan bekoren.

We citeren graag Kaat, één van onze beste proevers:´Nog zo'n onbekend druivenras, maar ook hier een zekere mineraliteit, zoet wit steenfruit, wat later ook florale toetsen, een snuifje munt en amandelen ... citrusfruit en een witte peperfinale in de mond. Prijs/kwaliteit is dit echt wel een knapperd´

Peter, voorzitter van de Lierse wijngilde ´den Bloeyende Wijngaerdt´, vat het als volgt samen: ‘Fijne geur van amandel, mineralig ook. Bitter in de afdronk met amandel die blijft hangen. Bij het openkomen een indruk van rozen. Heel complex, krachtig in de mond. Een ontdekking.´

8,40 euro (incl. BTW)

Rosso - riserva Guardiolo DOCGardiense Rosso

80% Sangiovese, 20% Aglianico

Vanille, nootmuskaat en veel sappig, rijp rood fruit. In de smaak heb je alcohol en hout dat mooi is verweven. Eeen zeer toegankelijke ‘nieuwe wereld’ wijn voor een mooie prijs.

9,50 euro (incl. BTW)

 

 

 

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |