Domaine Sohler

Philippe Sohler is al jaren een vaste waarde in de ‘Guide Hachette des Vins’. Zeker zijn Cremants krijgen daarin veel lof. Philippe is een kleine onafhankelijke producent met wijngaarden op de Grand Cru hellingen: Muenchberg, Fronholz, Heissenberg en Rebberg. Wij zijn nog steeds onder de indruk van zijn top-Riesling Grand Cru Muenchberg! Verder selecteerden we een Selection Grain Nobles met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Philippe is een ietwat eigenzinnige wijnbouwer die weigert toe te geven aan de drang van zoet, aanwezig bij veel van zijn Elzas' collega's. Zijn wijnen zijn daarom steeds droog gevinifieerd. Het is zeker daarom dat we er dadelijk fan van zijn geworden.

Sylvaner 

100% Sylvaner. 'Quelle fraîcheur!' Een fruitige witte wijn met wat mineraliteit. Frisse zuurtjes zorgen ervoor dat deze wijn een prima dorstlesser is. Ook als aperitief of begeleider van salades of schaaldieren doet hij het prima. Ongecompliceerde wijn voor een eerlijke prijs. Meneer Sohler zoals we hem graag hebben: mooi droog gevinifieerd.

6.95 euro (incl. BTW) Bestellen

Riesling Grand Cru Muenchberg  

‘Médaille d’Or concours Riesling du Monde'

14,95 euro (incl. BTW) Bestellen

Gewurztraminer

8,50 euro (incl. BTW) Bestellen 

Vendanges Tardives Gewurztraminer (50 cl)

‘Médaille d’Or concours des vignerons indépendants’

19,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Selection Grain Nobles Gewurztraminer (50 cl)

Dit is echt een zoete wijn zoals we ze graag hebben. Zuren en molligheid zijn perfect in evenwicht. Geen plakkerig gevoel na een glaasje. Hij gaat niet vervelen waardoor spijtig genoeg de fles zeer snel leeg is. Ideaal bij een stukje (sterke) kaas. Zijn zuren breken de vettigheid van de kaas af zodat de smaken elkaar versterken. Dit is weeral echt genieten! Het leven kan toch mooi zijn.

Je kan hem nu reeds drinken, je proeft dan volop jeugdig fruit: citrus, rijpe ananas en ook lychée. Hij kan ook nog jaren rijpen in uw kelder. Na veroudering zal hij notenaroma's vertonen. Het is je persoonlijke smaak die zal bepalen wanneer je hem het lekkerst vindt. Wij houden er van zowel jong als oud.

25,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Cremant d’Alsace Brut

‘Guide Hachette 2009’

12 euro (incl. BTW) Bestellen

Cremant d’Alsace Rosé

‘** Guide Hachette 2010’

Mooie aperitiefwijn. Lekker fruitig (aarbeien, kersen), fijnparelend en een mooie zalmkleur. Dit is werkelijk kwaliteit, je proeft en ruikt dat deze 100% pinot noir voldoende tijd 'sur lie' heeft doorgebracht. De typisch 'brioche'-toets is aanwezig. Zeldzaam toch voor een schuimwijn van deze prijsklasse!?

12,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |