Celler el Moli Collbaix - Pla de Bages

Josep Ma Claret Ballará produceert in de onbekende D.O. Pla de Bages wijnen van hoge kwaliteit. Deze Spaanse wijnbouwer past de modernste technieken toe en dit met maximale aandacht voor het milieu. Zijn wijnen dragen met trots het bio-label. 

Picapoll - Macabeu 

Deze wijn bestaat uit 40% Picapoll en 60% Macabeu, twee typisch Spaanse druiven die vaak ook gebruikt worden in de betere Cava.  Al bij de eerste slok ben je overtuigd van het professionalisme van wijnbouwer Josep. Een droge, fruitige witte wijn met een lange afdronk. Geniet ervan bij een slaatje of een bord schaaldieren. Ook als aperitief doet hij het geweldig. In de neus ontdek je groene appel en frisse citrusvruchten zoals limoen en mandarijn. 

9 euro (incl. BTW) Bestellen

Cupatge 

Een rood pareltje gemaakt van de ietwat ongewone mengeling van drie druiven (10% Cabernet Sauvignon, 60% Merlot en 30% Ull de Llebre, de Catalaanse benaming voor de Tempranillo-druif). De wijn rijpt 12 maanden in Amerikaanse, Franse en Hongaarse eiken vaten. Daarna rust hij nog eens 12 maanden in de fles. De hoge kwaliteit komt al tot uiting bij de eerste neus. Zowel in de neus als in de smaak vind je kruiden, rood fruit, pruimen en vijgen. De Cupatge past bij heel wat gerechten. Zo combineert hij bijvoorbeeld uitstekend bij een winters stoofpotje of een kruidige pasta. 

11.50 euro (incl. BTW) Bestellen

Merlot 

Een lekkere subtiele en zachte Merlot! Topklasse! Een op en top ‘merlotneus’ met rood fruit waaronder kersen, een vleugje hout en na walsen ook donkerder fruit zoals vijg en pruim. Naast fruit zijn ook tannines aanwezig. Deze Merlot is nu reeds lekker, maar de tannines verraden zijn bewaarpotentieel. Hij is lekker met pluimwild (patrijs, fazant, ...) maar zeker ook met een stukje rundsvlees in rode wijnsaus.

13 euro (incl. BTW) Bestellen

Cabernet Sauvignon 

100% Cabernet. Hét pronkstuk van domein Collbaix. Een wijn die kan wedijveren met vele grote Bordeaux-wijnen. Serveer hem bij een stukje rood vlees of een wildgerecht. Of geniet ervan bij een goed gesprek... 

14,95 euro (incl. BTW) Bestellen

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |