Domaine du Dragon

Dit domein bewijst al jaren dat de Côtes de Provence meer te bieden hebben dan goedkope rosé zonder diepgang. De Cuvée Saint Michel kreeg de voorbije jaren telkens sterren in de ‘Guide Hachette des Vins’. Terecht, want deze wijn behoort zonder twijfel tot de absolute top van de appellation! Wij zijn trots dat we de wijnen van dit domein mochten toevoegen aan ons assortiment. 

Blanc - Les Restanques AOC 

Witte wijn gemaakt van 100% Rolle. Een eenvoudige fruitige wijn zonder complexen die het uitstekend doet bij een garnaalcocktail of jonge kazen. Deze wijn is puur op het fruit gevinifieerd.

8,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Rosé - Grande Cuvée AOC  

De Provence-zon in uw glas. Erg mooie rosé gemaakt door het Belgische wijndomein ‘Dragon’, gevestigd in de Provence nabij Draguignan. Ideaal bij een zomerse salade of zomaar om te genieten op een zonnig terras.

8,20 euro (incl. BTW) Bestellen

Rouge - Hautes Vignes AOC

45% Mourvèdre, 35% Grenache en 20% Cabernet. Deze wijn rijpt 10 maanden in ‘cuves’ alvorens hij op fles wordt getrokken en krijgt dus geen houtrijping. Het resultaat mag er zijn. Een fruitige, vlot drinkende, kruidige wijn die bij uitstek past bij gevogelte. Ook bij pastagerechten is deze wijn een topper. 

8,20 euro (incl. BTW) Bestellen

Rouge - Cuvée Saint-Michel

50% Syrah, 45% Cabernet Sauvignon en 5% Grenache. Deze wijn rijpt 13 maanden in vaten uit de Bourgogne. De producent gebruikt een mengeling van nieuwe en oudere vaten (van 1 tot 5 jaar oud). De Cuvée Saint-Michel heeft een intense neus en een dieprode kleur. Je proeft zachte tannines, kaneel, chocolade en kruiden. Een topwijn voor een zeer aanvaardbare prijs die terecht meer dan 90 punten scoort in de Parkergids. Alvast een vaste waarde in onze privé-kelder.

12,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Rouge - Perle Noire Domaine de Dragon Perle Noire

96% Syrah, 2% Cabernet Sauvignon, 2% Grenache

Dit paradepaardje van Domaine du Dragon wordt gemaakt met de oudste Syrah-druiven van het domein. De wijn komt tot stand na een maceratie van liefst 27 dagen. Dit zorgt voor een mooie kleurextractie en voor voldoende complexiteit en tannines. Hij rust 12 maanden in eiken ´barriques Bourguignonnes´ van 0 tot 1 jaar.

Deze zalige ´wildbegeleider´ ruikt heerlijk naar rode vruchten, bramen, zoethout, maar zeker ook naar kaneel en chocolatier. Wij degusteerden hem bij een stukje hertefilet! Hij is nu al lekker, maar een kelderverblijf tot 10 jaar kan ook. 

17 euro (incl. BTW) Bestellen

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |