Produttori Vini Manduria

Puglia ligging

Wat maakt wijn van Puglia zo bijzonder? Om te beginnen de drie voornaamste rode druivenrassen, Negroamaro, Primitivo en Nero di Troia. Stuk voor stuk autochtoon en volkomen ingeburgerd. Qua klimaat is Puglia in het voordeel ten opzichte van Noord Italië. De wijnstokken hebben hier minder last van ziektes, want door de ligging tussen Adriatische en Ionische zee waait het altijd.

 

 

 

Salice Salentino Riserva DOCSalice Salentino riserva

85% Negroamaro, 15% Malvasia Nero

Deze sappige zuiderling rijpt minimaal 2 jaar, waarvan 6 maanden op houten vat, vooraleer hij mag worden verkocht. Het resultaat is een elegante, robijnrode wijn. De geur van rijp fruit met herkenbare toetsen van kers en zwarte bes snelt je tegemoet, mooi versmolten met een beetje kruidigheid en een hint van getoast brood.

10,50 euro (incl. BTW)

 

 

 

Primitivo di Manduria - LiricaLirica - Primitivo di Manduria

100% Primitivo

De rode Primitivodruif leidde jarenlang een onbekend bestaan. Ze werd vooral gebruikt om de smaak of kleur van andere, minder stevige wijnen op te krikken. Het succes van de Californische Zinfandel zorgde voor een opwaardering van de druif. Resultaat is een elegante, soepele en intens smakende wijn. De geur van rijp rood fruit met herkenbare toetsen van kers, pruim en framboos snelt je tegemoet, mooi versmolten met een beetje hout. Ontdek hem samen met een stukje gevogelte van wild.

(Wine Spectator 2011- Nathan Wesley)
PRODUTTORI VINI MANDURIA Primitivo di Manduria Lirica 2007 Score: 90
Smooth and supple, showing nice density to its ripe, spicy blackberry and raspberry fruit, which remains fresh through to the tarry finish. Drink now.

10,50 euro (incl. BTW)

 

Primitivo di Manduria - SonettoPrimitivo di Manduria - Sonetto

100% Primitivo

Dit is dé top-cuvée van het domein. Een primitivo gemaakt van druiven afkomstig van 80 jaar oude wijnstruiken. De rendementen zijn zeer laag wat ervoor zorgt dat er maar een beperkt aantal flesjes beschikbaar is. Een zalige, fluweelzachte, complexe primitivo die de mogelijkheden van deze fantastiche druif in de verf zet. Genieten!

38 euro (incl. BTW)

 

 

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |