San Simone

Prosecco is een typisch Italiaanse witte druivensoort waar mousserende wijn van wordt gemaakt. Je vindt de Procecco-wijnboeren in Veneto, een gebied 50 km ten noorden van Venetië, en in het bijzonder in de heuvels rond Treviso.

Prosecco wordt bijna altijd gemaakt volgens de methode Charmat of cuve close. De tweede gisting gebeurt in een gesloten tank, waarbij het geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn. Door het grote volume van de tank verloopt de gisting veel sneller dan bij een Champagne (met een tweede gisting op fles). Dit geeft Prosecco zijn frisse, schuimige mousse. De druk die opgebouwd wordt in de gesloten tank bepaalt het type Prosecco. Met een druk van 2 bar krijg je een Frizzante, als de druk naar 6 bar stijgt heb je een Spumante. Frizzante-wijnen hebben een erg zachte pareling. Spumante's parelen sterker en hebben meer mousse. Wist je trouwens dat Frizzante's goedkoper zijn dan Spumante's omdat de  accijnzen gelijk zijn als die op een niet mousserende of 'stille' wijn.

VERDE frizzante - Prosecco DOCVerde Frizzante Prosecco DOC

100% Prosecco (Glera)

Een super verfrissende Frizzante met een mooie zachte pareling. In de neus heb je bloemetjes, grany smith appel, aangename citrus en een vleugje peer. De smaak is delicaat, fruitig en voldoende lang. In de afdronk blijft een aangenaam bitterje hangen. Een mooie typische Prosecco, ideaal als aperitief. Schenk hem best tussen de 6 en 8 °C.

9,40 euro (incl. BTW)

 

 

IL CONCERTO spumante BRUT - Prosecco DOCIl Concerto spumante brut DOC

100% Prosecco (Glera)

Een Prosecco met een fijne pareling en mousse, ontstaan door het lange contact (1 maand) met de gist in de autoclaaf (methode Charmat). In de neus ontdek je het aroma van verse golden appels, citrus, bloemen en hints van honing. In de mond is hij uiterst fris, fruitig met een lange afdronk. Hét ideale aperitief.

12 euro (incl. BTW)

 

 

 

PERLAE NAONIS - MILLESIMATO  spumante BRUT - Prosecco DOCPerlae Millesimato spumante prosecco DOC

100% Prosecco (Glera)

Een superdeluxe Prosecco met een zeer fijne pareling en mousse. Het contact met het bezinksel gedurende liefst 3 maanden zorgt voor een natuurlijke verfijning en een ongekende finesse.

In de neus hebben we een harmonieus pallet van peer, appel, abrikoos en citrusvruchten. De smaak is zeer verfijnd en opvallend persistent. De pittige parels zorgen voor een zeer verfrissend mondgevoel. Dit is echt een top-prosecco, geniet ervan op een speciaal moment of waarom niet, gewoon gezellig samen in de sofa.

13,50 euro (incl. BTW)

Deze prachtige prosecco kan verpakt worden in bijpassende luxe-dozen.

16 euro (incl. BTW)

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |